In de afgelopen jaren heb ik verschillende desserts gemaakt op de BBQ. En de een was lekker en de ander daarintegen dan weer niet. De tip voor dit recept kwam via de mensen van Green Forest BBQ’s & Grills met mijn eigen the Hungry Dutchman Pork Rub. Op de warme zomerdagen is een echt lekker dessert na een heerlijke BBQ eigenlijk gewoon wettelijk verplicht. En als er geen wet zou zijn, dan moet deze er komen uiteraard.

De Hungry Dutchman Pork Rub was in eerste instantie bedoeld voor, nou ja, de naam zegt het al, varkensvlees. Toch merk je dat veel mensen ontzettend creatief zijn! En dat vind ik mooi!
Want sinds de lancering zijn er aardig wat tips voor lekkere recepten binnengekomen met deze rub. En dit is er weer zo eentje! Ananas (wat al lekker op zichzelf is) van de BBQ met deze BBQ rub erop. Hoe simpel kan het zijn.

IngredientEN

  • 1 Ananas (of schijven uit blik als je kleine desserts maakt)

  • The Hungry Dutchman BBQ Rub

  • Voor volwassenen een scheutje rum of Cointreau

Bereidingswijze

  • Eigenlijk is het heel simpel. Heb je een hele ananas, pak dan een mes en snij de schil van de ananas. Snij de ananas dan verticaal in mooie dunne stukken. Wees niet bang voor het binnenste van de ananas dat het hard is. Dat wordt zachter op de BBQ straks
  • Bestrooi de ananas met de BBQ rub. Doe dat goed rondom.
  • In principe ga ik er even vanuit dat je de BBQ al aan hebt omdat je lekker al gegeten hebt. Echter heb je dat nog niet. Geen probleem. Steek de BBQ dan indirect aan door alle kolen naar 1 kant toe t schuiven. Zo houd je een deel vrij om na te garen. Zorg dat de temperatuur op 200 graden staat.
  • Gril de ananas stukken zo’n 10 minuten af boven het vuur. Draai de stukken geregeld om om aanbranding te voorkomen. De suiker carameliseerd immers boven het vuur.
  • Na 10 minuten leg je de ananas naar het indirecte gedeelte om nog even door te warmen een paar minuten.
  • Serveer nu de ananas met een bolletje ijs en voor de volwassenen een kleine scheut rum, cognac of cointreau over de ananas en het ijs.
  • Geniet er van!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *