De laatste tijd zie ik veel spareribs recepten op internet voorbij komen met de mooie producten van Go-Tan. Tja. Als Hungry Dutchman zijnde kun je er gewoon niet omheen om dan zelf een overtreffende versie te maken die door iedereen gemaakt kan worden. Maar waarom dan stoppen bij 1 als je er ook gelijk 2 kunt maken. Vandaar deze perfecte combo.

En zeg je Go-Tan dan zeg je al snel hele lekkere chilli sauzen, woksauzen en de OH ZO lekkere Sriracha saus die ik hier zelfs nog op mijn brood smeer naar werk toe. Het zou dus raar zijn als ik dat niet in dit recept verwerk.

Voor iedereen die van een beetje pittig houd maar wel vooral lekker zoet, dan raad ik de Korean BBQ saus aan om af te lakken. Wil je meer pit in je gerecht, dan uiteraard is de combinatie van de sweet chilli saus met sriracha ideaal voor je. Wil je de ribben echt pittig, pas dan de verhoudingen aan naar 3 EL chillisaus en 5 EL sriracha. Let wel op, dit is dan alleen als je van ECHT pittig houdt!

Bij deze recepten wil ik gezien het Aziatische karakter van Go-Tan ook in de dry rub hier een perfecte match mee maken en naast het gebruik van pepers en rook zit het geheim van mijn dry rub in het gebruik van de wel bekende 5spices. Een kruidenmengsel die vaak achterin het kruidenkastje beland en dat terwijl dit zo’n waanzinnig effect geeft aan je gerechten. Dus haal dat potje naar voren in je kruidenkast. Heb je deze niet? Dan staat helemaal onderaan dit recept ook nog een klein receptje voor je eigen 5spices mix. Neem van mij aan dat dit een geregeld terugkerend recept gaat worden voor je.

Ingredienten

 • 2 strengen spareribs

 • Voor de Dry Rub
 • 1 EL gemalen koriander

 • 1 EL hot chili poeder

 • 1 EL Donkerbruine suiker

 • 5 EL 5spice poeder

 • 1 EL venkelzaad

 • 1 EL gerookt paprikapoeder

 • 1 tl gemalen uienpoeder

 • 2 tl gemalen knoflookpoeder

 • Voor de Glaze
 • 8 EL Korean BBQ saus

 • of
 • 4 EL smokey Sriracha saus

 • 4 EL sweet chilli saus

Bereidingswijze

 • Begin een dag vooraf met het ontvliezen van de spareribs
 • Voeg alle ingredienten van de BBQ rub in een kom bij elkaar, mix het goed door en wrijf de ribben daarna goed in met deze rub. Leg nu de ribben in de koelkast zodat alle kruiden in de spareribs kunnen trekken.
 • Op de dag van de BBQ, steek je de BBQ aan op 150C indirecte hitte.
 • Leg de spareribs nu indirect op de BBQ en sluit de deksel. Je kunt de ribben indien je geen BBQ hebt ook gewoon in de oven bereiden. Steek dan de oven aan op 130C en zet de ribben dan in de oven.
 • Check na 3 uur of de botjes al zichtbaar zijn Zo niet, laat de ribben nog een half uurtje liggen. Zoja, dan smeren we de ribben in OF met de BBQ saus of met dhetchilisaus-sriracha mengsel en laat de ribben nog doorgaren voor 15 minuten
 • Na 15 minuten lak je de ribben nogmaals in en laat nog eens 10 minuten liggen.
 • Haal nu je ribben van de BBQ af uit de oven en geniet er van!

Korean BBQ saus

Een wat pittige zoete gladde BBQ saus met een vleugje sesam. Naast dat deze uiteraard bij kipgerechten en loempia’s kan heb ik wel bewezen dat deze onwijs lekker smaakt bij deze low en slow ribben! Voor meer informatie over deze BBQ saus kun je terecht op de website van Go-Tan 

Sweet Chilli saus

een beetje pittig maar vooral echt lekker zoet. Denk dat dat de beste manier is om deze saus te beschrijven. Ideaal voor bij kip en loempia’s maar in combinatie met de sriracha heb ik wel weer bewezen dat het perfect bij spareribs kan. Meer informatie vind je op de website van Go-Tan

Smokey Sriracha saus

Sriracha saus is kort gezegd een combinatie van gepureerde pepers met knoflook. In dit geval zijn deze voor het pureren ook nog even gerookt waardoor het nog lekkerder wordt.Meer informatie over deze saus vind je op de website van Go-Tan

Je eigen 5spice kruidenmix

 • 1 tl venkelzaad

 • 1 tl sichuan peperkorrels

 • 2cm kaneel stokje (1 x)

 • 1 tl kruidnagelen

 • 1 steranijs in stukjes gebroken

bereidingswijze

 • Doe alle kruiden in een grillpan boven middelhoog vuur en grill tot het arom a vrijkomt.
 • Haal de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen
 • Eenmaal afgekoeld doe je deze in een koffiemaler/blender en maal tot een fijn moeder
 • Doe het poeder in een goed luchtdicht potje en bewaar donker tot gebruik

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *