Er zijn in de BBQ wereld veel verschillende goede thermometers vanuit de hele wereld beschikbaar. Een van deze merken is ETI. In Nederland beter bekend als Thermapen Nederland. En steeds meer mensen ontdekken deze producten, en vooral de Thermapen zelf, als een echte goede BBQ thermometer voor de ervaren, maar ook minder ervaren hobbychef en daarnaast in de horeca eigenlijk niet meer weg te denken.

De reeks aan diverse soorten thermometers is groot bij ETI. Naast de bekende Thermapen Classic en de Professional die ik hier ga reviewen zijn er ook nog diverse andere thermometers die allemaal weer hun eigen unieke kenmerken hebben. Zo zijn er thermometers met bluetooth, infrarood en alarmfunctie. Er is zelfs een mogelijkheid om de temperatuur van meerdere stukken vlees tegelijk in de gaten te houden d.m.v extra probes. 

Voor deze review heb ik de opvolger van de Classic; de Thermapen Professional uit mogen proberen. In dit geval de limited edition BLAZE. Een speciale editie met vlammen opdruk, maar voor de rest zijn de specs van de nieuwe Professional hetzelfde voor alle 10 kleuren waarin deze vleesthermometer te krijgen is.

Specificaties

Net als met alle reviews die ik doe, eerst even de droge specs! De Thermapen Professional heeft een meetbereik van -49,9C tot wel 299,9C en meet binnen 3 seconden de temperatuur van het vlees of gerecht dat je aan het bereiden bent. Dit is sneller dan de Classic die er ongeveer een seconde langer over doet. De Thermapen Professional  is voorzien van een verlicht display wat, als je in het donker aan het BBQ’en bent (en zeg nu zelf, dat doen velen van ons echt wel), heel erg fijn is. Het display is 360 graden roterend. Hoe je de thermapen ook vasthoudt, het display normaal kunt aflezen. De Thermapen Professional is spatwaterdicht en voorzien van ‘biomaster’. Dit materiaal heeft als voordeel dat het de groei van bacteriën vermindert en de rubberen afdichting minimaliseert het risico van het binnendringen van water, stof of voedsel. Iets dat bij het veilig bereiden van voedsel extreem belangrijk is. De Thermapen Professional is voorzien van een AAA-batterij en deze is eenvoudig te vervangen. Iedere Thermapen wordt geleverd met een ijkingscertificaat waardoor je er van verzekerd bent dat je altijd een perfect werkende thermapen hebt.

Kleuren

De Thermapen is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Sinds eind 2020 is daar een extra gave limited edition genaamd de Blaze met vlammen opdruk bij gekomen. Wees er op voorbereid dat iedereen zal zeggen dat een bepaalde kleur de snelste is. Welke dat voor jou is? Dat moet je zelf uitvinden . Maar je kunt er zeker van zijn dat je met thermapen een echt hoge kwaliteit thermometer hebt die je altijd zult gebruiken, of het nu met BBQ is, of gewoon in de keuken. De Thermapen is een topper om erbij te hebben.

Infrarood versie

Soms is het ook handig als je ook de oppervlakte temperatuur kan meten, zoals bijvoorbeeld de temperatuur van de pizzasteen. Naast de ‘gewone’ Thermapen Professional is hiervoor ook nog de infrarood editie; de Thermapen IR. Deze thermometer heeft alle functies van de Professional maar daarnaast ook een extra handige infrarood functie in het handvat. De Thermapen IR is voorzien van een min/max temperatuur functie via de mode knop (alleen voor de IR functie). De afstand naar het object is 5:1 ( een afwijking van 1 graden verschil bij elke 5cm afstand). Het beste is dus om de thermometer zo dicht mogelijk bij het te meten oppervlak te houden. 

Conclusie

Jullie hebben ‘m op mijn tijdlijn al vaker voorbij zien komen. Ik vind de Thermapen gewoon een hele handige en goede thermometer. Vooral het verplichte display is erg handig als je in deze donkere dagen aan het grillen bent. Hij is makkelijk schoon te maken en compact op te bergen zonder losse draden. Er zijn ook speciale hoesjes (zelfs glow-in-the dark) verkrijgbaar waardoor hij gelijk schoon en stofvrij opgeborgen kan worden bij je BBQ spullen. Dat je kunt kiezen uit zoveel verschillende kleuren of natuurlijk die gave limited edition is ook een leuke bijkomstigheid. Ik merkte zelf bij het meten van de kerntemperatuur van een lekker groot dik stuk vlees op de bbq dat kerntemperatuur echt Kinderspel was. Dat ging razendsnel. Er in, 3 seconden wachten en hop! je ziet de juiste temperatuur. Hij ligt erg fijn in de hand door de ergonomische vorm en hij is ook enorm makkelijk schoon te maken.

Wil je de temperatuur constant inzichtelijk hebben of zelfs meetbaar via een app of display, dan kun je beter voor de Dot, Bluedot of de Smoke gaan van Thermapen. Binnenkort geef ik je wat meer info over deze hele gave thermometers die je op Thermapen.nl kunt vinden .

Tot slot

Of je nu een Classic, Professional, dot, bluedot of smoke hebt. Alle thermometers van ETI zijn gewoon echt oersterk. Ik ken iemand die zelfs de allereerste Thermapen nog heeft en die werkt nog steeds prima. De thermapen is razendsnel en erg fijn in gebruik. Zoek je dus nog een duidelijke, sterke en gewoon goede thermometer om je nieuwe BBQ creaties perfect te maken, neem even een kijkje op de site van Thermapen Nederland. Wat voor thermometer je ook zoekt, er zit altijd iets voor je bij. Voor meer informatie over de Professional check je de website van thermapen. https://www.thermapen.nl

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *