Kip is niet weg te denken uit de Nederlandse keukens. Vaak wordt kip gebruikt in een wok- of pastagerecht of als eerlijk stukje vlees bij de aardappelen. Maar wist je dat kip ook uitermate geschikt is om een heerlijke gevulde rollade van te maken? Ideaal voor op de BBQ en ook voor feestelijke momenten

Er zijn verschillende combinaties voor de vulling te bedenken, maar zelf geniet ik erg van kip met een vulling van geitenkaas, honing en spinazie. Voor een lekker krokante bite omwikkel je de kip met een matje van geweven bacon.

Dit recept vraagt niet al te veel voorbereidingstijd en eenmaal in de oven, heb je er geen omkijken meer naar. Handig toch?

Ingredienten

 • 300gram Kipfilet

 • 200gram bacon in dunne strips

 • 300gram Spinazie

 • 125gram geitenkaas

 • 1theelepel Honing

kiprollade 3

Steek de BBQ aan voor indirecte bereiding. (houd dus 1 deel van de BBQ leeg van kolen en leg de rollade straks boven het lege gedeelte.) Zorg dat de Barbecue temperatuur 140 – 160 graden is.

Als extra tip is het aan te raden een aluminium bak onder je rollade te zetten in het gedeelte waar geen kolen liggen. Zo komt het vet van de bacon niet in het vuur en voorkom je dat de temperatuur oploopt.

Heb je geen BBQ. Geen probleem. Dit gerecht kun je net zo makkelijk in de oven maken.
Belangrijk is dat de oventemperatuur dan op 170-180 graden staat.

Voorbereiding

Verwijder de steeltjes van de spinazie. Laat de spinazie slinken door deze in een vergiet te doen en er kokend water overheen te gieten. Laat uitlekken en zet even aan de kant.

Matje van Bacon

kiprollade in bacon 2[2]

Het meeste werk zit in het weven van de bacon, maar als je het eenmaal door hebt, is het een eenvoudig klusje:

 • Leg vier strips bacon verticaal op een groot vel bakpapier. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de strips ongeveer net zo breed is als een strip bacon.
 • Leg onderaan een strip bacon horizontaal over de vier strips heen.
 • Plaats op de horizontale strip, maar tussen de verticale strips, drie strips verticaal.
 • De eerste vier verticale strips vouw je naar onderen over de horizontale strip heen.
 • Nu leg je weer een horizontale strip op de drie verticale en vouw je de onderste vier weer naar boven.
 • Zo herhaal je deze laatste twee stappen om en om tot je een mooi matje hebt.

En dan nu even een lekker momentje frustratie er uit gooien. Plaats de kipfilet tussen twee vellen huishoudfolie en sla deze plat met een vleeshamer of een deegroller. Verspreid de kipfilet over de de baconmat. Houd aan de bovenkant en de zijkanten ongeveer één centimeter vrij zodat je straks makkelijk de bacon kunt dichtvouwen. Bedek de kipfilet nu met de spinazie en brokkel de geitenkaas hier overheen. Besprenkel nog met een theelepel honing.  Rol nu de rollade stevig op en zorg dat ook de zijkanten bedekt zijn met bacon. Plaats de kip in een ovenschaal voor 30-45 minuten in de oven op 180 graden tot de bacon een mooie donkerrode kleur heeft gekregen.

Kiprollade 1

Serveer met Rozeval aardappelen met rozemarijn en een eenvoudige salade en je hebt een heerlijke maaltijd!.


Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *