De laatste maanden zien we steeds vaker verschillende versies van de welbekende McRib voorbij komen en allen zien ze er smakelijk uit. Toch vonden wij dat onze versie niet mag ontbreken.Nu is de McRib niet echt gemaakt van echte spareribs zoals alle andere recepten hier. Het is naar alle waarschijnlijkheid geperst varkensvlees in de vorm van een sparerib zonder bot er in. En dat hoort gewoon niet. Dus. Een eigen versie. Nu kan dat dus alleen maar als we echte spareribs gebruiken. En wat nog meer. Het meeste is immers al eens gedaan. Laten we deze versie dan een stapje verder gaan en het geheel wat luxer maken.

Onlangs ontdekten wij een snack die in de USA al heel lang bekend is. Het heet niet voor niets cowboy candy. Maar eigenlijk is het niets anders dan gekonfijte jalapeno’s. En die zijn LEKKER! Echt niet normaal meer. Dus daar moest iets mee gedaan worden. Het recept daarvoor vind je hier op de website van the Hungry Dutchman uiteraard. Een McRib is niet compleet zonder brood. Nu kun je van alles gebruiken, turks brood, Italiaanse bol, brioche maar voor dit broodje hebben we voor een ouderwets lekkere ciabatta gekozen. En als we dan toch de ultimate McRib maken? Dan gelijk all the way. En daar hoort natuurlijk Bacon bij. Want ja. Wat smaakt er nu niet goed met bacon.
Nu bevat deze McRib nog een ander heel erg lekker ingrediënt maar dat ontdek je zo direct wel in de lijst met ingrediënten.

Ingredienten voor 2 broodjes McRib

 • 1 x spareribs

 • je favoriete BBQ rub om in te wrijven

 • BBQ saus (voor de glaze)

 • gekonfijte jalapeno’s

 • Roomkaas

 • Appelsap/ fruitsap

 • bacon (versgebakken)

bereidingswijze

 • ontvlies de ribben en wrijf deze zo’n 1 uur minimaal voordat je deze op de BBQ legt in met je favoriete BBQ rub
 • steek de BBQ aan op 120C en zorg dat je indirect kunt BBQ’en.
 • Omdat we de spareribs op de 3-2-1 methode gaan bereiden of in dit geval 2-3-1 methode, moet de BBQ iig 6 uur voordat je de broodjes gaat eten op temperatuur zijn.
 • Leg de Spareribs indirect eerst 2 uur lekker in de rook indirect op de BBQ. Doe de deksel dicht en laat de ribben lekker rustig garen.
 • Na 2 uur pakken we de ribben in aluminiumfolie in en schenk voor het dichtvouwen er een flinke scheut appelsap, jus d’orange of fruitsap (wat je het liefste hebt) bij. Leg de ribben nu terug voor 3 uur.
 • Na 3 uur open je het folie om te kijken of de ribben gaar zijn. De ribben zijn in principe klaar om uit het folie gehaald te worden als je het bot er voorzichti uit kunt trekken. Kan dat nog niet, vouw het folie nog even goed dicht en laat het even wat langer liggen. Kun je het bot er uit halen, dan gaan we naar de volgende stap.
 • Trek voorzichtig alle botjes uit de spareribs. Het vlees moet nu VOORZICHTIG (het is immers goed gaat) terug op de BBQ gelegd worden. Smeer nu met een bbq kwastje het vlees goed in met BBQ saus en laat even verder doorgaren.
 • Snij de ciabatta (bak deze eerst af als dat nog moet) open en begin met het smeren van roomkaas. Zorg dat er een mooie egale laag roomkaas aanwezig is op de ondekant. Leg hier nu bovernop heerlijke geconfijte jalapeno’s.
 • Haal nu het vlees van de BBQ af en beleg het brood er mee.. Je kunt het in zijn geheel er op leggen of je kiest voor “ribfingers’.
 • Leg op het vlees nu versgebakken bacon en strooi ook daar nog wat gekonfijte jalapeno’s overheen
 • Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *