Tijdens de Culinaire dubbele BBQ wedstrijd onlangs in Est bij Westrienen is the Hungry Dutchman zowaar 6e geworden met zijn culinaire take op spareribs. Dit gerecht is gemaakt met the Hungry Dutchman pork rub en een BBQ saus gemaakt van Oranjelikeur en gekonfijte sinaasappelschil en als decoratie eetbare bloemen.

De wedstrijden bestonden uit 1 deel voor culinaire spareribs waarbij je compleet freestyle de ribben mocht opmaken en een mysterybox. Nu is die eerste wedstrijd voor Spareribs er eentje die voor restaurants vaak lastig zou zijn omdat je hier vaak op vrijwel hetzelfde uit komt namelijk 2 x 5 ribben met wat sla en iets van een sidedish zoals wat friet/patat of een gepofte aardappel. In dit geval heb ik gekozen voor de ribben los te serveren samen met de saus als zowel topping als decoratie en de gekonfijte schil van sinaasappel en eetbare bloemen. Alle ingredienten op het bord zijn echt hollands of hebben een hele sterke verbinding met Nederland.Uiteraard heb ik The Hungry Dutchman Pork Rub gebruikt voor de marinade van de ribben. Heb je deze nog niet geproefd? Bestel deze dan hier!
Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *