Als je het nu over 1 ding hebt dat niet moet ontbreken bij een BBQ of bij het koken in het algemeen dan is het wel een thermometer. Zeker als je vlees aan het bereiden bent is dit wel een must. En in de tegenwoordige wereld is er een Enorme hoeveelheid aan diverse thermometers. De een nog uitgebreder dan de ander. Bluetooth functies, draadloos, wifi connectie mogelijkheden, noem het maar op. Toch blijf ik van mening dat de beste thermometer er eentje is die gewoon alleen maar doet wat het zegt. Namelijk de temperatuur meten van je gerecht. En ook daar is een grote range aan producten in die we allemaal wel kennen. Thermometers van 10 euro tot in de honderden euro’s. Echter als je kijkt naar de horeca is daar vaak 1 thermometer die je bijna in elke keuken ziet terugkomen. Namelijk de thermapen. En dat is logisch vind ik. Want de Thermapen is een van de meest betrouwbare en onverwoestbare thermometers die er maar zijn. Ik zeg onverwoestbaar omdat ik nu nog steeds wel eens bij BBQ bedrijven kom waar men een van de allereerste thermapennen heeft die het nu nog steeds gewoon doen en de juiste temperatuur meegeven. En dat zijn vaak 10talle jaren oude thermapennen.

Thermapen One

Ikzelf beschik al een aantal jaar over een Thermapen. Ik heb er zelfs 2. Want ik heb de Oranje Thermapen One. (in mijn optiek de allersnelste kleur ook 😉 ) en de limited Flame version.
Binnen 1 seconde heb je de kerntemperatuur van je gerecht. En dat is fijn want bij koken en BBQ’en is het fijn als je niet te veel hitte verliest bij je stukje vlees. En natuurlijk, je kunt er een draadloze pen in doen of eentje met een bluetooth/wireless connectie zodat je via een App kunt kijken maar serieus. Is het echt allemaal nodig? Of is het gewoon gemak. En ik snap het maar lees even mee gewoon en je snapt waarom ik zo’n fan ben van deze kleine powertool.

Kijk, ik sta veel op evenementen, cateringklusjes, workshops, demo’s enz. En dan heb je meer dan 1 BBQ nodig. Bij Catering klussen gaat het ook om snelheid. Want gerechten moeten snel klaar zijn en/of uitgeserveerd worden. Dan heb je niet alle tijd om je telefoon te pakken, de temperatuur af te lezen enz. Dan wil je gewoon direct de juiste temperatuur en doorgaan. Geen gedoe, geen moeilijkheid. Thermometer in het vlees of in je gerecht en gelijk weten of het gaar is. En dat is nu exact wat die thermapen doet. Of je nu een professionele chefkok bent OF dat je de thuisBBQer bent die gewoon wil weten of die Beercan Chicken of die steak nu de juiste temperatuur heeft. Zo’n Thermapen is onmisbaar als je het mij vraagt. Hij komt in vele kleuren dus er zit er altijd eentje bij die bij je past. Stop ‘m in je borstzak, kontzak, broekzak of schortzak en pak ‘m erbij als je ‘m nodig hebt.

Lets talk Specs

Goed, genoeg promo, want ik zie ook terwijl ik dit schrijf dat het een beetje er op begint te lijken, maar ik ben echt eerlijk als het gaat om mijn ervaring. Laten we even praten over de specificaties.
De Thermapen geeft binnen 1 seconde de juiste temperatuur aan op een 360graden scherm. Je hebt een intelligente backlight functie waarmee je ook in het donker de temperatuur kunt aflezen en als je de thermapen neerlegt of inklapt zit er een bewegingsgevoelige slaapstand op zodat je batterijverbruik geminimaliseerd wordt. Wat die batterij betreft zit het wel goed. De Thermapen draait op een 1.5volt AAA batterij en daar doe je zo’n 2000 uur mee. De Thermapen heeft een bereik van -49,9 tot 299,9°C. Het gewicht is 115gram en net zo zwaar dus als de gemiddelde telefoon.

Overige specificaties
Resolutie:                        0.1 °C of 1°C – instelbaar door gebruiker
Nauwkeurigheid:           ±0.3°C (-19.9 tot 119.9 °C), ±0.4°C (-49.9 tot 199.9 °C) anders ±1 °C
Sensor type:                    K thermokoppel
Scherm:                            14.3mm (horizontaal) & 11,85mm (verticaal) LCD – 360° rotatie
Scherm verlichting:        Ja, Cool White
Afmetingen:                    19,3 x 48,2 x 156,2 mm
Behuizing:                        ABS-plastic met “Biomaster”
Geproduceerd in:           Verenigd Koninkrijk
Garantie:                          Vijf jaar fabrieksgarantie
Water/stof bestendig:   IP67 bescherming
Meetschalen:                  Celsius en Fahrenheit
Certificaat:                       GRATIS traceerbaar kalibratie certificaat

Mijn uiteindelijke eindoordeel over deze thermapen

Natuurlijk zijn er altijd hele luxe hypermoderne thermometers te vinden die er ook heel gaaf uit zien. En ja, het is altijd handig als je zo’n app op je telefoon hebt of een aparte display hebt die middels bluetooth dan de temperatuur weergeeft. Maar ‘at the end of the day’ blijft het een thermometer en voor diegene die niet 24/7 op een telefoon willen kijken en gewoon met koken/bbqén bezig zijn zoals ik, hou ik toch echt van simpel en eenvoudig. En de Thermapen is gewoon die betrouwbare powertool waarmee je waar dan ook en wanneer dan ook altijd binnen 1 sec de juiste temperatuur van je gerecht kunt zien en zo zeker kunt weten dat het de juiste gaarheid heeft. Persoonlijk kan ik niet meer zonder. Heb ‘m in de keuken en altijd bij me bij BBQ en kook-opdrachten. En als je het mij vraagt? Dan is de oranje de aller aller snelste van allemaal. Maar goed, dat is iets daar kan lang en breed over gediscussieerd worden.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *