Veel recepten die hier op de website staan, zijn zoetig van smaak. (want ja, dat is nou eenmaal lekker) maar je hebt ook andere ultieme combinaties. Een daarvan is Chili met Limoen. Een combinatie die erg aziatisch aan doet voelen. En laat ik daar nu ook groot fan van zijn. Ik heb immers ook al andere recepten gemaakt met aziatische invloeden. Denk aan de Go Tan ribben of de Chinese 5spice ribben!

Lange bereidingstijd? Welnee!

Ik heb veel vragen gekregen waarom recepten die ik maak vaak zo lang duren om te maken. En nou valt het altijd wel mee. Je hoeft niet uren erbij te blijven staan maar goed ik snap de vraag wel. Nu heb je een voordeel in de oven en dat is dat het nog maar een derde tot de helft van de bereidingstijd nodig heeft. Je kunt dit de oven in doen en nog even boodschappen doen of lekker een boek lezen voordat het klaar is. Het duurt maar 3 uur om deze spicy frisse ribben op tafel te hebben.

Ingredienten

 • 2 strengen spareribs

 • 1 el olijfolie

 • 1 el chilipoeder

 • 1 tl paprikapoeder

 • 1/2 tl zeezout

 • 1/3 tl gemalen zwarte peper

 • 1/4 tl cayennepeper

 • liemoenrasp van 2 limoenen

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 150C
 • Verwijder het membraam van de holle kant van de spareribs
 • Smeer de ribben in met de olijfolie
 • Meng alle ingredienten voor de rub in een kom
 • Wrijf de ribben goed in met de rub. Zorg dat het echt overal op zit.
 • Leg de ribben op een bakingtray nu voor 2.5 tot 3 uur op een rooster in de oven totdat deze sappig van binnen en crispy van buiten zijn. Kijk zo nu en dan even of het niet te hard gaat. Als je denkt dat dit wel zo is, pak de ribben dan in met aluminiumfolie en giet er een beetje fris thais bier of appelsap bij om te stomen. Het hoeft niet maar het is wel een tip voor wat zachtere malsere ribben.
 • Als de ribben gaar zijn haal je ze uit de oven. Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *