Om maar gelijk even het antwoord te geven, JA! Ik heb ook een airfryer. Nog niet zo lang trouwens want ik ben op zich altijd tegen geweest. En eigenlijk meer omdat ik altijd het idee had dat een airfryer voor patat (of friet, afhankelijk waar je woont) en frikandellen was. Maar door youtube en tiktok ben ik er eigenlijk anders over gaan denken. Ik zag namelijk bijzonder lekkere recepten.
De laatste tijd heb ik op zaterdag altijd wel trek in een wat meer bijzondere lunch En ik zag onlangs op een kookprogramma ineens een item over New York en daarin at de presentatrice een echte New York Tuna Melt. En laat ik daar vandaag nou net zin in hebben gehad. Maar dan wel op mijn manier.

Een echte tuna melt is een tonijnmengsel en cheddar op getoast brood. Meer is het niet. Het geheim zit ‘m in het tonijnmengsel. Want wat je daar in stopt moet altijd wel bij elkaar passen wil het ook echt lekker smaken.

In mijn geval zul je zien dat de ingredienten redelijk simpel zijn. Want voor de lunch moet je eigenlijk binnen 15 minuten wel klaar zijn. (anders is het niet echt een lunch meer he.

Ingredienten

 • 4 mooie dikke sneden bruin brood (of roggen brood wat je wilt)

 • 2 x 112gram blikje tonijn op water

 • 1 citroen (voor het sap)

 • 1 rode ui (fijn gesnipperd

 • 1 lente ui (in dunne ringen gesneden)

 • 1 rode peper (fijn gesnipperd

 • 4 EL mayonaise

 • Geraspte cheddar 150-200gram

 • Sriracha saus (optioneel maar het is tenslotte een spicy variant)

 • een paar augurken (in plakken) als topping

Bereidingswijze

 • snipper de rode ui fijn, de rode peper fijn en snij de lente ui in dunne ringen
 • Laat de tonijn uit het blikje uitlekken en doe deze dan samen met de rode ui, de rode peper, de lente-ui, de mayonaise en als eerst de helft van het citroensap in een schaal en roer goed door. als het mengsel wat drogig lijkt giet je steeds wat meer citroensap tot het een mooi soepel mengsel is.
 • Smeer het mengsel nu mooi op de sneden brood en strooi er goed shriracha over
 • doe het geheel nu voor 4 minuten op 200C in de airfryer
 • haal de tuna melt nu uit de airfryer en leg er wat augurk op. Als laatste komt er wat sriracha saus overheen voor een extra kick. (je kunt de laatste stap achterwege laten maar geloof mij het is een heeel smakelijk geheel!)
 • In de oven
 • In plaats van de aifryer kun je het ook in de oven maken. Verhit de oven op 200C en leg de tuna melts op een bakplaat en schuif deze 4 tot 6 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en begint te kleuren. Nu kun je deze er uit halen en aftoppen met de augurk en eventueel deriracha saus.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *