Onlangs werd ik getipt over iets wat zo simpel te maken was maar zo lekker was dat ik het niet kon laten om gelijk te maken en uit te proberen. En er was niets over gelogen. Het smaakt echt lekker. Ik heb het over Pineapple cold tea! Iets wat hier in Nederland niet veel gemaakt werd maar in landen waar Ananas geteeld wordt is dit al een eeuwen oud drankje. Iets wat gemaakt wordt met het ‘afval’, namelijk de schil van de Ananas. Iets wat wij hier in Nederland eigenlijk normaliter gewoon weggooien, maar wat je dus niet gelijk moet doen! Maak daar dan dit recept mee! Want naast dat het erg lekker is. Heeft het ook nog eens een hoop voordelen.

Ananas zit, voor wie dat niet weet, boordevol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast zit er Bromela├»ne in. Bromela├»ne is, (en ik heb dit even moeten googelen) een stof die als eigenschappen heeft om zwelling en ontsteking in verschillende delen van het lichaam te verminderen. Het drinken van ananasthee kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, obstipatie en indigestie. De thee is ook een goede bron van vitamine C, wat het immuunsysteem kan stimuleren en een gezonde huid kan bevorderen. Nou, genoeg #Fitgirl en #fitboy gepraat. Belangrijkste is dat dit echt lekker is voor op een warme zomerdag of als je het nodig hebt, op zo’n koude winterse dag als hete thee.

Ingredienten voor 2 liter

 • 2 ananassen (de schil er van en de kern)

 • 2 kaneelstokjes

 • stukje gember (2cm zonder schil)

 • 3 hele kruidnagels

Bereidingswijze

 • Doe alle schillen van de ananas en de kern in een grote pan
 • Doe er 2 liter water bij (plus extra om schillen onder water te zetten)
 • Doe de kruidnagels, gember en kaneelstokjes erbij
 • Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken
 • Laat na 30 minuten het geheel afkoelen
 • Plaats het vocht nu door een vergiet in een andere pan
 • Giet nu het vocht over in flessen en bewaar koel in de koelkast.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *