Bacon wrapped oreo’s! Zo nu en dan kom je van die trends tegen waarvan je in eerste instantie denkt: nope! Gaan we niet doen. Toch na veel overhalen van diverse mensen uit de BBQ wereld, ben ik dan toch overstag gegaan en heb ik het maar eens geprobeerd. En ok, ik geef toe. Ik ben positief verrast.
Want op zich oreo’s zijn nou niet mijn go-to food als het gaat om gewoon te snacken. Ben niet echt fan van de vulling zullen we maar zeggen. Maar goed, toch de poging gewaagd en deze onwaarschijnlijke combinatie van oreo’s, bacon (eigenlijk is het logisch, want bacon maakt bijna alles beter), mijn BBQ rub (ook iets wat bijna alles beter maakt) en BBQ saus is een hele lekkere combinatie.

De trend zelf komt waarschijnlijk zoals veel van dit soort trends uit Amerika. Eigenlijk hetzelfde als die Dorito spareribs die ik een tijdje terug op mijn social media kanalen postte. En ik ben eigenlijk stiekem wel nieuwsgierig ook hoe dit soort combinaties tot stand komen. Iets met een dronken avond of gewoon iemand die honger had en het een goed idee vond om alles wat hij kon vinden wat lekker was bij elkaar te gooien. Hoe dan ook, hiermee had deze persoon toch echt wel iets te pakken. Want serieus, ik vond dit echt lekker!

Het mooie van dit recept trouwens is dat je dit kunt maken op de BBQ, maar ook op in de Airfryer of in de oven. Het is een min of meer foolproof recept wat er altijd wel lekker uit komt. Een goede tip dus om eens te maken thuis!

Ingredienten

  • 1 pak oreo’s

  • 150g. ontbijtspek (dunne lange plakken)

  • The Hungry Dutchman BBQ rub

  • BBQ saus

Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan op indirect voor 150C
  • Wikkel per oreo een strook ontbijtspek er om heen. (als het te grote stukken ontbijtspek zijn snij je deze door midden maar bij stroken ontbijtspek van de gemiddelde supermarkt kun je 1 hele strook ontbijtspek gebruiken).
  • Strooi nu de the Hungry Dutchman pork rub over de Bacon heen aan beide kanten.
  • Leg de oreo’s met spek nu op de bbq (tip: doe deze in een aluminium bakje o.i.d.)
  • check na 10 minuten even hoe de bacon qua kleur is. als deze al wat bruin begint te worden lak dan de bacon wat af (niet te veel) met BBQ saus en laat de oreo’s nog 5 a 10 minuten liggen.
  • Na 5 a 10 min zijn de bacon oreo’s gaar en kun je deze van de BBQ af halen. Laat even een minuutje of 5 a 10 afkoelen. Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *