Ok, ik moet even wat opbiechten, ik was eigenlijk nooit echt fan van dit soort type kaas. Zo! Ik heb het gezegd! Maar, na afgelopen zomervakantie ben ik daar volledig op terug gekomen. Tijdens een avondje uiteten bij een lokaal restaurant in Holcombe in Somerset, Engeland hebben we als voorafje een “Baked Camembert”. De Camembert werd in de houten ‘bekisting’ in de oven opgewarmd tot het lekker smeuïg en zacht was en vervolgens opgediend met mini breadsticks en een heerlijke home made chutney. En dat was zo ontzettend lekker. Dus ja, nu thuis dan ga je zelf ook nadenken en kijken of dit zelf ook kan maken en ja hoor, zo makkelijk is het ook echt.

In plaats van de houten bekisting / verpakking heb ik gekozen om de camembert in de Skillet te plaatsen en die of lekker op de BBQ met wat rookhout misschien erbij of als je dat niet hebt gewoon in je oven. Sterker nog, het zou zelfs in de airfryer kunnen!!!! Simpeler kan het gewoon niet. En als je dit een keer gemaakt hebt, dan wil je dit vaker. In plaats van alleen breadsticks heb ik gekozen voor gesneden stokbrood met olijfolie en speciaal zout uit de oven.

Zuiver zout

Het zout is van het bedrijf Zeeuwsche Zoute. Zout wat gewonnen wordt in de oosterschelde. Echt oerhollands dus en ja dan ben ik al fan. Maar dit is dus ook echt hele goede kwaliteit zout. Binnenkort lees je nog een heel artikel over dit mooie bedrijf hier op deze website!

Ingredienten

  • 240Gram Camembert

  • Tijm (het allerliefst vers van 3 takjes is genoeg)

  • Honing (1 tot 2 eetlepels om er overheen te bedruipen)

  • 1 tl chillivlokken

  • soepstengels of stokbrood dungesneden met olijfolie en zout uit de oven

Biertip!

Voor dit gerechtje kun je een heerlijke Pale Ale genaamd Op & Top van Brouwerij de Molen erbij nemen. Het zoute van het getoast brood, het zoetige van de honing en het romige van de camembert past perfect bij het wat zoetige karakter van deze heerlijke pale ale.!

Bereidingswijze

  • Verwarm je BBQ of oven voor op 180C (350F).
  • Doe de Camembert in de mini skillet en snijd deze met een mooi ruitpatroon in. (niet te diep)
  • Bestrooi nu rijkelijk met de tijmblaadjes, daarna druppel je de honing er overheen en strooi nu de chilli vlokken er als laatst over heen.
  • Zet de Skillet in de oven en zet de klok op 13 minuten. Check rond de 10 minuten of de kaas al lekker smeuïg en zacht is. Zo ja, dan kun je het er uit halen, zo niet, laat een paar minuutjes langer er in zitten. Niet te lang want dan wordt het weer hard en dat wil je dus niet.
  • Dien dit op met heerlijk dun gesneden stokbrood met olijfolie en zout uit de oven of lekkere soepstengels. Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *